Sposób przygotowania:
Ciasteczka piernikowo-czekoladowe z orzechami
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i przyprawą do piernika. Miękkie masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po jednym jajku i roztopiona czekoladę. Masę mieszamy z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto.
Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami.
Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach.
Smacznego.
Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami.
Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach.
Smacznego.
CORAL