Sposób przygotowania:
Ciasteczka korzenno- pomarańczowe
Przygotować składniki na ciasteczka. Mąkę przesiać na drobnym sicie, posiekać z margaryną, dodać miód płynny, dodać aromat pomarańczowy, sparzyć wrzątkiem skórkę pomarańczową zetrzeć skórkę pomarańczową i dodać cynamon, dodać proszek do pieczenia, wbić sparzone jajka, dodać śmietanę kwaśną, dodać olej, cukier. Wymieszać składniki i zagnieść ciasto o jednolitej, gładkiej i sprężystej konsystencji. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Wyjąć ciasto schłodzone, na stolnicę podsypaną mąką, rozwałkować i wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i w dowolnej wielkości. Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć ciasteczka do piekarnika nagrzanego do temp. około 180-190 stopni C i piec przez około 30-40 minut. Wyjąć ciasteczka ostudzić i dekorować polewą czekoladową białą przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.