Sposób przygotowania:
Ciasteczka kukurydziano-orzechowe
Margarynę o temp pokojowej wkładamy do miseczki wsypujemy cukry i miksujemy na puch mikserem.
Wbijamy kolejno po jednym jajku i ucieramy cały czas.Kleik mieszamy z proszkiem do pieczenia Miksujemy aż do połączenia .Następnie wsypujemy bakalie i wlewamy sok z cytryny i mieszamy już łyżka ,bo ciasto będzie dosyć zwarte.
Formujemy w rękach dowolnej wielkości kuleczki ,kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem,spłaszczamy ciasteczka lekko ręką lub łyżką na wierzch posypujemy każde ciasteczko wiórkami kokosowymi.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 20 min do zrumienienia.
Wbijamy kolejno po jednym jajku i ucieramy cały czas.Kleik mieszamy z proszkiem do pieczenia Miksujemy aż do połączenia .Następnie wsypujemy bakalie i wlewamy sok z cytryny i mieszamy już łyżka ,bo ciasto będzie dosyć zwarte.
Formujemy w rękach dowolnej wielkości kuleczki ,kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem,spłaszczamy ciasteczka lekko ręką lub łyżką na wierzch posypujemy każde ciasteczko wiórkami kokosowymi.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 20 min do zrumienienia.
2milutka