Sposób przygotowania:
Ciasteczka kwiatuszki
Zimną margarynę siekamy siekaczką lub nozem.Do margaryny dodajemy cukier ,cukier waniliowy,jajko,olej ,sezam,płatki owsiane,przesianą mąkę ,proszek do pieczenia i szczyptę soli
całosc dobrze wyrabiamy ,dajemy do woreczka i schładzamy w lodówce 30-60minut.Schłodzone ciasto wałkujemy dosyć cienko, wycinamy foremką kwiatuszki róznej wielkosci.Mozna wyciąć jeden większy i jeden mniejszy, w tym mniejszym wyciać srodek.
Spód mniejszego kwiatuszka smarujemy zółtkiem i sklejamy z większym kwiatkiem,układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Mozna tez zrobić potrójne ciasteczka.W wyciety otwór w mniejszym kwiatuszku dajemy marmoladę.Blachy wkładamy dwie jednoczesnie do piekarnika 150st termoobieg i pieczemy 15-20 minut na złoty kolor.Wystygnięte ciasteczk mozna posypać cukrem pudrem przed podaniem.
POLECAM !!!
całosc dobrze wyrabiamy ,dajemy do woreczka i schładzamy w lodówce 30-60minut.Schłodzone ciasto wałkujemy dosyć cienko, wycinamy foremką kwiatuszki róznej wielkosci.Mozna wyciąć jeden większy i jeden mniejszy, w tym mniejszym wyciać srodek.
Spód mniejszego kwiatuszka smarujemy zółtkiem i sklejamy z większym kwiatkiem,układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Mozna tez zrobić potrójne ciasteczka.W wyciety otwór w mniejszym kwiatuszku dajemy marmoladę.Blachy wkładamy dwie jednoczesnie do piekarnika 150st termoobieg i pieczemy 15-20 minut na złoty kolor.Wystygnięte ciasteczk mozna posypać cukrem pudrem przed podaniem.
POLECAM !!!
gusia1000
Bo