motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ciasteczka migdałowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne łakocie dla każdego

Ciasteczka migdałowe.

Składniki:

Ciasteczka migdałowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe.
Białka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy pianę. Migdały obieramy ze skórki i siekamy. Czekoladę ścieramy na tarce na o grubych oczkach. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dajemy posiekane migdały i startą czekoladę oraz mąkę. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Przygotowane ciasteczka dajemy na blaszkę i pieczemy w temp. 170 stopni ok 25 min.