reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Ciasteczka migdałowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Górę posmarowałam gorzką czekoladą, bo jak dla nas są już wystarczająco słodkie:)

Ciasteczka migdałowe

Składniki:

Ciasteczka migdałowe

 

 

 

 

  • 6 dag cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe
Migały mielimy. Mąkę siekamy z tłuszczem, dodajemy migdały, cukier, jajka i sól. Bardzo szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie ciasto wałkujemy na placek o grubości 3-4 milimetrów i foremkami wycinamy różne kształty. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12-15 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia może się różnić i będzie zależał od grubości i wielkości ciasteczek.

Tagi:

jajko jajka