misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ciasteczka migdałowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ciasteczka te długo zachowują świeżość.

Ciasteczka migdałowe

Składniki:

Ciasteczka migdałowe

 

  • 3o dkg mąki krupczatki
  • 20 dkg margaryny
  • 3 żółtka
  • 5 dkg cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dkg zmielonych migdałów

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe
Mąkę, tłuszcz, cukier, żółtka , proszek do pieczenia oraz zmielone migdały zagnieść na gładkie ciasto.Wstawić na pół godz do lodówki.Następnie rozwałkować. Wykrawać kółka z dziurką w środku, wierzch posypać zmielonymi migdałami. Piec na złoty kolor w temper. 180*C.