Sposób przygotowania:
Ciasteczka miodowe
Masło roztopić w rondelku, dodać 20 dag miodu, dokładnie połączyć oba składniki, po czym odstawić do ostygnięcia. Dodać sól, goździki, cukier oraz cukier waniliowy i całość wymieszać. Dodać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Wstawić je na 1 godzinę do lodówki. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i podzielić na połówki. Kandyzowane wiśnie pokroić na połówki. Schłodzone ciasto podzielić na porcje rozwałkować i pokroić na prostokąty. Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić na 12-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stop. C. Pozostały miód wymieszać z 1 łyżką wody, przy pomocy pędzla nanieść glazurę na ciepłe ciastka. Każde ciastko udekorować połówkami migdałów i kandyzowanych wiśni.