KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne, chrupiące, orzechowe ciasteczka.

Ciasteczka orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka orzechowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe
Orzechy wyłuskać. Wyłuskane orzechy zmielić w maszynce. Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Z mąki, margaryny, orzechów, cukru pudru i jajek zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po 2 godzinach wyjąć ciasto z lodówki. Ciasto podzielić na kawałki, każdy kawałek ciasta rozwałkować i wykroić od szklanki ciasteczka - kółeczka. Ułożyć na blaszce. Piec partiami w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 10 minut. Wystudzone ciasteczka udekorować polewą czekoladową przyrządzoną według opisu na opakowaniu.
Ciasteczka orzechowe
Orzechy włoskie czekające na łuskanie, a potem mielenie.
Ciasteczka orzechowe
Wymieszać wszystkie składniki: mąkę, cukier puder, orzechy...
Ciasteczka orzechowe
Ciasto - efekt zagniecenia, do owinięcia w folię.
Ciasteczka orzechowe
Ciastka wykrojone od szklanki, gotowe do pieczenia.

Tagi:

jajko jajka