Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasteczka orzechowe 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekko wilgotne w środku ciasteczka z orzechów włoskich.

Ciasteczka orzechowe 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka orzechowe 5

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowe 5
Orzechy zmielić w młynku (nie mieliłam ich bardzo drobno), przełożyć do miski. Dodać przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy. Do suchych składników dodać masło, sok z cytryny i jajko. Zagnieść ciasto (będzie dość lepkie), owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Z ciasta formować kuleczki, lekko je spłaszczać. Piec ok. 15 w 175st. C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Wyszło mi 25 ciasteczek.
Ciasteczka orzechowe 5
Ciasto zagnieść i włożyc do lodówki na ok. godzinę.
Ciasteczka orzechowe 5
Z ciasta formowac kuleczki i lekko spłaszczyć.

Tagi:

jajko jajka