Ciasteczka pieguski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy w przygotowaniu przepis na smaczne ciasteczka z piegami.

Ciasteczka pieguski

Składniki:

Ciasteczka pieguski

 

  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 kostka masła lub margaryny (musi być zimna)
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki migdałów

Sposób przygotowania:

Ciasteczka pieguski
Zmiksować cukier, cukier waniliowy i jajko. Suche składniki wymieszać ze sobą i jeszcze raz zmiksować. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, orzechy i migdały, wymieszać łyżką.
Zrobić małe kuleczki (jak orzech włoski) i ułożyć na blaszce wyłożonej papierze do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C.
Smacznego!