Sposób przygotowania:
Ciasteczka pieguski
Mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miski.
W drugiej misce ucieramy miękkie masło lub margarynę z cukrem pudrem. Dodajemy śmietankę. Gdy masa będzie puszysta partiami dodajemy przesiane wcześniej składniki. Miksujemy, aż wszystko się połączy. Następnie wsypujemy 3/4 dodatków. Dokładnie mieszamy.
Porcje ciasta dajemy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Spłaszczamy i układamy na każdym ciastku po kilka lentilków, orzechów i kropelek czekoladowych (z tych odłożonych).
Pieczemy w temp. 165 stopni około 15 minut.
W drugiej misce ucieramy miękkie masło lub margarynę z cukrem pudrem. Dodajemy śmietankę. Gdy masa będzie puszysta partiami dodajemy przesiane wcześniej składniki. Miksujemy, aż wszystko się połączy. Następnie wsypujemy 3/4 dodatków. Dokładnie mieszamy.
Porcje ciasta dajemy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Spłaszczamy i układamy na każdym ciastku po kilka lentilków, orzechów i kropelek czekoladowych (z tych odłożonych).
Pieczemy w temp. 165 stopni około 15 minut.
skuter5
misia5
Zapraszam :) Można przygotować w każdej chwili :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
misia5
Bardzo mi miło :) Moje dzieci też je uwielbiają :)
misia5
Da się zrobić :)