Sposób przygotowania:
Ciasteczka piernikowe
Mąkę pszenną przesiać przez sito, dodać kakao, cynamon, przyprawę do piernika,
i proszek do pieczenia. Dodać wcześniej roztopione i przestudzone masło, żółtko
i miód. Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść na ciasto. Następnie włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm
i wykroić ciasteczka.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego wcześniej piekarnika do temperatury 180 °C i piec ok. 10 minut. Następnie ostudzić i dowolnie udekorować.
Z ciasta wychodzi ok. 100 sztuk ciastek piernikowych.
i proszek do pieczenia. Dodać wcześniej roztopione i przestudzone masło, żółtko
i miód. Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść na ciasto. Następnie włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm
i wykroić ciasteczka.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego wcześniej piekarnika do temperatury 180 °C i piec ok. 10 minut. Następnie ostudzić i dowolnie udekorować.
Z ciasta wychodzi ok. 100 sztuk ciastek piernikowych.