Sposób przygotowania:
Ciasteczka przekładane
Na stolnicę wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon. Dodać jajko oraz posiekaną margarynę. Orzechy drobno zmielić i dodać do reszty składników. Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto, które następnie wstawić na 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wykrawać małym kieliszkiem kółeczka i układać na blaszce do pieczenia. Piec w temp. 180 st przez ok. 10-15 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczka zlepiać dżemem po dwa, a wierzch ciasteczek polać polewą. Ciasteczka te przechowywać w plastikowych pojemniczkach i najlepiej smakują na drugi dzień.
![Ciasteczka przekładane Ciasteczka przekładane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-przekladane-227645.jpg)
![Ciasteczka przekładane Ciasteczka przekładane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-przekladane-227646.jpg)
![Ciasteczka przekładane Ciasteczka przekładane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-przekladane-227647.jpg)
Ela Dz