Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasteczka przekładane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moje ulubione przekładane ciasteczka

Ciasteczka przekładane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka przekładane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka przekładane
Na stolnicę wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon. Dodać jajko oraz posiekaną margarynę. Orzechy drobno zmielić i dodać do reszty składników. Wszystkie składniki posiekać nożem i zagnieść ciasto, które następnie wstawić na 1h do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm i wykrawać małym kieliszkiem kółeczka i układać na blaszce do pieczenia. Piec w temp. 180 st przez ok. 10-15 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczka zlepiać dżemem po dwa, a wierzch ciasteczek polać polewą. Ciasteczka te przechowywać w plastikowych pojemniczkach i najlepiej smakują na drugi dzień.
Ciasteczka przekładane
Ciasteczka przekładane
Ciasteczka przekładane

Tagi:

jajko jajka