Sposób przygotowania:
Nadziewane ciasteczka serowe
Twaróg rozkruszyć, dodać przesianą mąkę i schłodzoną w mniejszych kawałkach margarynę. Całość posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce. Wałkujemy ciasto pomiędzy dwoma kawałkami folii na grubość 0,5 cm, w razie potrzeby podsypując trochę mąki. Wykrawamy szklanką kółka, na każde kółko kładziemy cząstkę jabłka lub trochę dżemu. Kółeczka (ciasteczko) składamy na pół i zlepiamy podobnie jak pierogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor temperaturze 180 stopni. Ostudzone ciasteczka z dżemem posypujemy cukrem pudrem. Ciasteczka z jabłkiem smarujemy niezbyt gęstym lukrem zrobionym z soku cytryny i cukru pudru. SMACZNEGO! UWAGA! Ciasto składa się z twarogu, mąki i margaryny w równych ilościach dlatego bardzo łatwo możemy zmniejszać lub zwiększać ilość składników.
weranda
krystynamiszcz
apetycznie wyglądaja i z tego co widzę szybciutko się je robi trzeba koniecznie je zrobić...