Sposób przygotowania:
Ciasteczka serowe z jabłkami
1. Twaróg przecisnąć lub rozetrzeć widelcem w talerzu. Mąkę posiekać z margaryną. Dodać twaróg i wyrobić ciasto i podzielić na dwa.Włożyć do lodówki na ok 1 godzinkę. 2. Jabłka obrać, pokroić w ósemki oraz usunąć gniazda nasienne. Przełożyć do garnka, dolać o.5 szklanki wody, ok 2 łyżeczki cukru waniliowego i gotować przez około 5 min. Następnie odcedzić i schłodzić 3. Wyjąć pierwszą porcję ciasta, rozwałkować na ok 0,5 cm, Wykrawać krążki za pomocą np szklanki lub słoika. Na każdym krążku układać jabłka, posypać szczyptą cynamonu i cukru. Lekko zlepiać by mogły się łatwo otworzyć podczas pieczenia gdyż będzie wylatywać z jabłek wilgoć. 4. Gdy już skończymy robić pierwszą porcję ciasta można wyjąć drugą porcję, Nie należy zbyt wcześnie wyjmować go z lodówki bo trudno się wałkuje. 5. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich rozstępach, piec w temperaturze ok 200*C przez 20-25 minut. Smacznego:)