Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasteczka sezamki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Domowe ciasteczka sezamowe

Ciasteczka sezamki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka sezamki

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka sezamki
Do rondelka włożyć margarynę, rozpuścić. Następnie dodać cukier i miód, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Na samym końcu wsypać sezam, wymieszać, podgotować razem z 3 minuty, odstawić do ostudzenia. Ostudzoną masę wyłożyć na dużą blachę, rozsmarować dobrze na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop, piec do zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim ostudzeniu, kroić ciasteczka w kwadraty. Jeżeli całkiem sezam wystygnie, ciężko go będzie zdjąć z brytfanny, bo się zrobi twardy.Gdy go wcześniej pokroimy na talerzyk, będzie bardzo dobry.
Ciasteczka sezamki
Wszystkie składniki zostały włożone do rondelka i ugotowane
Ciasteczka sezamki
Masa sezamkowa została wyłożona na blachę i rozsmarowana
Ciasteczka sezamki
Masa sezamowa została upieczona na złoty kolor