Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ciasteczka trójczekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne, kruche ciasteczka z dużą ilością trzech rodzajów posiekanej czekolady: deserowej, mlecznej i białej.

Ciasteczka trójczekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka trójczekoladowe

 

  • 1 kostka palmy
  • 32 g cukru waniliowego
  • 2/3 szklanki brązowego cukru
  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 1 tabliczka białej czekolady

Sposób przygotowania:

Ciasteczka trójczekoladowe
Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka. Czekolady grubo posiekać. Całą czekoladę dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie zagnieść. Z ciasta formować kulki wielkości mniej więcej dużego orzecha włoskiego. Gdyby ciasto lepiło się do rąk, oprószyć je mąką. Kulki ciasta spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut (aż się ładnie zrumienią). Po ostudzeniu ciastka zrobią się kruche.
Ciasteczka trójczekoladowe
Palma z dodatkiem mąki jajek cukru i cukru waniliowego.
Ciasteczka trójczekoladowe
Wszystkie rodzaje czekolady grubo posiekane.
Ciasteczka trójczekoladowe
Wszystkie składniki zagniecione na gładkie ciasto.
Ciasteczka trójczekoladowe
Uformowane z ciasta kuleczki spłaszczone i ułożone na blasze.