Sposób przygotowania:
Ciasteczka trójkąty z galaretką
Z masła, cukru pudru, mąki, żółtka, orzechów laskowych, cynamonu i soli zagnieść ciasto.
Schłodzić w lodówce, rozwałkować.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stop. C, przez 12 minut.
Wyjąć i przekroić na pół.
Galaretkę rozpuścić i odstawić do stężenia.
Jeden placek posmarować galaretką, przykryć drugim plackiem i posmarować resztą galaretki.
Ozdobić lukrem i pokroić w trójkąty.
Schłodzić w lodówce, rozwałkować.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stop. C, przez 12 minut.
Wyjąć i przekroić na pół.
Galaretkę rozpuścić i odstawić do stężenia.
Jeden placek posmarować galaretką, przykryć drugim plackiem i posmarować resztą galaretki.
Ozdobić lukrem i pokroić w trójkąty.