Sposób przygotowania:
Ciasteczka truskawkowe
Przygotowanie;
Przygotować ciasto wg przepisu "babeczki półkruche z bitą śmietaną i owocami". Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na blaty o grubości 1/2centymetra i wyciąć okrągłą foremką lub kieliszkiem krążki.Brzegi ich pozaginać do góry.Korpusiki ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze w takich odstępach,aby się ze sobą nie stykały.Podpiec w dobrze nagrzanym piekarniku.Truskawki opłukać,suche ułożyć na korpusikach :upiec ciastka w gorącym piekarniku ( 200s.c). Gorące posypać cukrem pudrem.
Przygotować ciasto wg przepisu "babeczki półkruche z bitą śmietaną i owocami". Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na blaty o grubości 1/2centymetra i wyciąć okrągłą foremką lub kieliszkiem krążki.Brzegi ich pozaginać do góry.Korpusiki ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze w takich odstępach,aby się ze sobą nie stykały.Podpiec w dobrze nagrzanym piekarniku.Truskawki opłukać,suche ułożyć na korpusikach :upiec ciastka w gorącym piekarniku ( 200s.c). Gorące posypać cukrem pudrem.