Sposób przygotowania:
Ciasteczka z bezą
Mąkę przesiać do miski dodać cukier wanilinowy, zimną pokrojoną margarynę , żółtka i smalec - wszystko wymieszać i zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
W tym czasie ubić białka z cukrem pudrem.
Ciasto wyjąc z lodówki rozwałkować i wykrawać krążki, posmarować białkiem i na każdy krążek nakładać ubitą pianę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15-20minut.
Upieczone zimne ciastka smarować stroną ciasteczek bez bezy i zlepiać drugim ciasteczkiem również stroną bez bezy.
W tym czasie ubić białka z cukrem pudrem.
Ciasto wyjąc z lodówki rozwałkować i wykrawać krążki, posmarować białkiem i na każdy krążek nakładać ubitą pianę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 15-20minut.
Upieczone zimne ciastka smarować stroną ciasteczek bez bezy i zlepiać drugim ciasteczkiem również stroną bez bezy.
MP3-ka