Sposób przygotowania:
Ciasteczka z dynią
Dynię umyć, usunąć nasiona, pokroić na kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 40 minut. Miękką dynię zmiksować. Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier puder, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimny mus z dyni, olej, żółtka, aromat, masło. Wszystko razem posiekać i zagnieść elastyczne ciasto. Wyłożyć na deskę i dokładnie wybić wałkiem. Ciastem napełnić maszynkę i wyciskać ciasteczka na blaszkę. Marmoladą napełnić szprycę do dekoracji tortów. Na każde ciasteczko, wycisnąć odrobinę marmolady. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem. Piec w temperaturze 175 stopni około 12-13 minut.
KasiaJulcia