Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kremem
Sposób przygotowania
1. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj cukier waniliowy, masło pokrojone w kostkę oraz jajko. Zagnieść ciasto uformuj kulę, przykryj folią spożywczą. Ochładzaj 30 minut.
2. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na placek 3-4 mm grubości. Wytnij 12 talarków o średnicy 7 cm, a z resztek powycinaj gwiazdki i półksiężyce. Wszystkie ciasteczka ułóż na blasze pokrytej pergaminem i piecz 1o min w temp. 175 st.
3. Cukier puder utrzyj z ajerkoniakiem. Powstałym lukrem posmaruj upieczone schłodzone gwiazdki i półksiężyce.
4. Mleko wymieszaj ze śmietanką , dosyp proszek cappuccino i ubij na sztywno. Ochładzaj 15 minut. Krem przełóż do szprycy. Za jej pomocą wyciśnij po porcji kremu na każdy z talarków. Udekoruj lukrowanymi gwiazdkami i półksiężycami.
1. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj cukier waniliowy, masło pokrojone w kostkę oraz jajko. Zagnieść ciasto uformuj kulę, przykryj folią spożywczą. Ochładzaj 30 minut.
2. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na placek 3-4 mm grubości. Wytnij 12 talarków o średnicy 7 cm, a z resztek powycinaj gwiazdki i półksiężyce. Wszystkie ciasteczka ułóż na blasze pokrytej pergaminem i piecz 1o min w temp. 175 st.
3. Cukier puder utrzyj z ajerkoniakiem. Powstałym lukrem posmaruj upieczone schłodzone gwiazdki i półksiężyce.
4. Mleko wymieszaj ze śmietanką , dosyp proszek cappuccino i ubij na sztywno. Ochładzaj 15 minut. Krem przełóż do szprycy. Za jej pomocą wyciśnij po porcji kremu na każdy z talarków. Udekoruj lukrowanymi gwiazdkami i półksiężycami.