polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Ciasteczka z kremem espresso

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka z kremem espresso

Ciasteczka z kremem espresso

Składniki:

Ciasteczka z kremem espresso

 

  • Ciasto:

 

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek kakao
  • 1 kostka masła
  • pół szklanki cukru pudru

 

  • Krem:
  • 4 szklanki śmietanki kremówki
  • 2 łyżki gotowej kawy espresso

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z kremem espresso
Wymieszać mąkę z kakao. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Zawinąć w folię spożywczą. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Następnie z ciasta ukształtować wałek, który pokroić na 30 kawałków. Foremki do babeczek natłuścić, wylepić ciastem, piec w temp. 220 st. C przez 15 minut. Krem: ubić śmietanę z kawą. Kremem wypełnić babeczki.