Sposób przygotowania:
Ciasteczka z migdałami i jabłkami
Na początku należy migdały sparzyć, obrać ze skórki i zmielić w maszynce do mielenia.Zmielone przełożyć do miski i dodać mąkę ziemniaczaną.
W drugiej misce ubić mikserem jajka.Stopniowo dodawać do jajek cukier.Zmiksować na gładką masę.Następnie dodać migdały wymieszane z mąką.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie małe plasterki lub kostkę.Pokrojone dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Foremki na babeczki wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.
Do każdej foremki na 2/3 jej wysokości włożyć łyżką ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babeczki 30-35 minut.Smacznego.
W drugiej misce ubić mikserem jajka.Stopniowo dodawać do jajek cukier.Zmiksować na gładką masę.Następnie dodać migdały wymieszane z mąką.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na cienkie małe plasterki lub kostkę.Pokrojone dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Foremki na babeczki wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.
Do każdej foremki na 2/3 jej wysokości włożyć łyżką ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babeczki 30-35 minut.Smacznego.