Sposób przygotowania:
Ciasteczka z pestkami dyni i płatkami owsianymi
Ciasto:
Mieszamy razem mąkę i cukier. Dodajemy posiekane masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na 30 minut do lodówki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopniach przez 10 minut.
W międzyczasie do rondelka wkładamy cukier, miód, śmietankę, masło i zagotowujemy. Trzymamy na małym ogniu przez 1 minutę mieszając, zdejmujemy z ognia. Dodajemy pestki dyni i płatki owsiane, mieszamy.
Pestki nakładamy łyżeczką na podpieczone ciastka, które następnie wstawić z powrotem do piekarnika na 8-10 minut.
Smacznego.
Mieszamy razem mąkę i cukier. Dodajemy posiekane masło. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Wstawiamy je na 30 minut do lodówki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopniach przez 10 minut.
W międzyczasie do rondelka wkładamy cukier, miód, śmietankę, masło i zagotowujemy. Trzymamy na małym ogniu przez 1 minutę mieszając, zdejmujemy z ognia. Dodajemy pestki dyni i płatki owsiane, mieszamy.
Pestki nakładamy łyżeczką na podpieczone ciastka, które następnie wstawić z powrotem do piekarnika na 8-10 minut.
Smacznego.