Sposób przygotowania:
Ciasteczka z pianką
Margarynę posiekać z cukrem dodać mąkę, orzechy zmielone prawie na proszek, cynamon oraz zmielony lub dobrze rozgnieciony anyż, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Po upływie około godziny ciasto cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy( ciasto słabo z nami współpracuje i łatwo się rwie, ale da się rozwałkować) foremką lub szklanką wyciąć ciastka i ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec około 10 min w temp.200st, upieczone ciastka ułożyć na stolnicy i posmarować pianką, następnie zostawić je do wyschnięcia. Pianka: Żółtka z wcześniej dokładnie umytych i wyparzonych jajek utrzeć z cukrem do białości na koniec dodać sok z cytryny. Dobrze utarte jajka wyglądają jakby urosły w misce.
czekoladka_m
iziona
Chyba żartujesz :) już wczoraj mąż je skończył i był bardzo zdziwiony, ze tak szybko się skończyły
edytaha
czekoladka_m
marietta