Sposób przygotowania:
Ciasteczka z rabarbarem
Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z jajkiem i cukrami (białym i waniliowym). Do zmiksowanych produktów dodać mąkę, sodę i szczyptę soli. Dalej całość miksować. Obrać rabarbar z pokrywającej go błonki i pokroić go na nieduże kawałki, na w miarę drobną kostkę. Dodać pokrojony rabarbar do pozostałych zmiksowanych składników. Całość jeszcze przez moment miksować na niedużej prędkości miksera, aż rabarbar połączy się z ciastem. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać trochę surowej masy na ciasteczka, robić z niej kulkę i spłaszczać ją na blaszce. Postępować identycznie z każdym ciasteczkiem zostawiając między ciasteczkami odstępy, gdyż trochę urosną. Piec ciasteczka w 180 stopniach przez 10 minut. Po upieczeniu i wyjęciu ciasteczek z piekarnika pozostawić je na chwilę na blaszce do ostygnięcia zanim przeniesie się je do puszki, czy na talerz.