Sposób przygotowania:
Ciasteczka kruche zajączki
Mąkę przesiewamy na blat. Dodajemy żółtka, skórkę cytrynową, oba rodzaje cukru i szczyptę soli oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę.
Zarabiamy jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm.
Z ciasta wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 180 st przez około 10-15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek i grubości ciasta.
Zarabiamy jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.
Dobrze schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm.
Z ciasta wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w 180 st przez około 10-15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek i grubości ciasta.