Sposób przygotowania:
Ciasteczka ziemniaczane
Ziemniaki przetrzeć przez rzadkie sitko, połączyć z pozostałymi składnikami, wyrobić jednolite ciasto.
Natychmiast rozwałkować, lekko podsypując mąką na grubość 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.
Gotowe ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, posmarować na wierzchu roztrzepanym białkiem i piec w średnio gorącym piekarniku160 stop. C. na złoty kolor.
Po zdjęciu z blachy posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe.
Natychmiast rozwałkować, lekko podsypując mąką na grubość 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.
Gotowe ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, posmarować na wierzchu roztrzepanym białkiem i piec w średnio gorącym piekarniku160 stop. C. na złoty kolor.
Po zdjęciu z blachy posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe.