jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasteczka ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciasteczka na podwieczorek, szybko się piecze

Ciasteczka ziemniaczane

Składniki:

Ciasteczka ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ziemniaczane
Ziemniaki przetrzeć przez rzadkie sitko, połączyć z pozostałymi składnikami, wyrobić jednolite ciasto.

Natychmiast rozwałkować, lekko podsypując mąką na grubość 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.

Gotowe ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, posmarować na wierzchu roztrzepanym białkiem i piec w średnio gorącym piekarniku160 stop. C. na złoty kolor.

Po zdjęciu z blachy posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe.