Sposób przygotowania:
Ciasteczkowa roladka
BISZKOPT Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, ubić na małych obrotach miksera. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Ciasto wylać na brytfannę i upiec w 180 st. przez ok. 25 minut. Tak przygotowanego biszkopta jeszcze ciepłego zwinąć w wilgotną ściereczkę. Odłożyć. MASA: Zagotować 200 ml mleka. W reszcie rozpuścić wszystkie składniki prócz margaryny. Następnie wlać rozpuszczone składniki do gotującego się mleka. Mieszać do powstania budyniu. Potem ostudzić. Ostudzony wymieszać z margaryną. Można dodać trochę wódki. Odłożyć. Galaretkę przygotować jak pisze na opakowaniu. Włożyć do naczynia długiego a wąskiego. Odczekać aż zastygnie. Pociąć w paski. Rozwinąć biszkopta. Wyłożyć na niego masę, włożyć paski galaretek. Zwinąć znowu w szmatkę . Odłożyć na ok. 30 minut. Po tym czasie przygotować polewę, obłożyć placek. Posypać wiórkami. Na koniec pociąć w ciasteczka. PYCHA!!!!