Sposób przygotowania:
Ciastka amerykańskieETAP 1:
Miękkie masło utrzeć z cukrem zwykłym i waniliowym oraz z mlekiem aby nabrało trochę puszystości. Wbić jajko i ucierać jeszcze ok. 3 minuty. W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Mieszankę wsypać do masy maślano - jajecznej i wymieszać łyżką. 
Czekoladę pokroić w kostkę. Orzechy pokroić nożem na mniejsze kawałki. Dodatki wrzucić do ciasta i wymieszać. 
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Porcje ciasta wielkości jednej pełnej łyżki wykładać na blachę w dość dużych odstępach. 
Ciastka piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok. 10-15 min. 
Studzić na kratce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
