Sposób przygotowania:
Ciastka babeczki budyniowe z gotowanym seremKorpusy
Wszystkie składniki sypkie na ciasto wsypać do miski. Wbić jajka, dodać pokrojone na kawałki masło i zagnieść szybko ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i schować na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie podzielić na kawałki. Każdy kawałek rozwałkować na grubość ok, 4mm i szklanką wycinać kółka. Wylepić nimi foremki do babeczek wysmarowane masłem. Upiec na lekko rumiany kolor w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Wypełnienie
Masło roztopić. Wymieszać z cukrem. Następnie wymieszać z serem i jajkami. Podgrzać. Gdy masa będzie gorąca wlać budyń rozrobiony w zimnym mleku. Gotować, ciągle mieszając do powstania gęstej masy. Masę lekko przestudzić i wymieszać z mlekiem w proszku. Ciepłą masą napełnić babeczki najlepiej przy pomocy szprycy lub rękawa cukierniczego.
Babeczki schłodzić w lodówce.
zbysiowa
WanilioweImprowizacj
zbysiowa napisał(a):
misia5
WanilioweImprowizacj
misia5 napisał(a):
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2