Sposób przygotowania:
Ciastka bananowe z kokosem i siemieniem lnianym
Nasiona lnu zalać 2 łyżkami wody / można lekko zmielić/. Obrane banany przełożyć do miski , rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny, dodać nasiona lnu. Wsypać otręby, kokos, mąkę ryżową zmieszaną z sodą i olej. Składniki starannie wymieszać łyżką.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp. 180 st.C. Łyżką do lodów /lub zwykłą / nakładać na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta , lekko je spłaszczać nadając ciasteczkom odpowiedni kształt.
Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec ok. 25 minut. Upieczone ciastka przełożyć na kratkę kuchenną do przestudzenia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp. 180 st.C. Łyżką do lodów /lub zwykłą / nakładać na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta , lekko je spłaszczać nadając ciasteczkom odpowiedni kształt.
Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec ok. 25 minut. Upieczone ciastka przełożyć na kratkę kuchenną do przestudzenia.
karola25