daniel1291

daniel1291

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Ciastka choinkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka choinkowe ponieważ wystarczy zrobić dziureczki i można je wieszać na choince.

Ciastka choinkowe

Składniki:

Ciastka choinkowe

 

  • 50 dag mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 15 dag cukru
  • 3 jajka
  • 15 dag margaryny
  • 1 kg tłuszczu do smażenia
  • cukier puder
  • szczypta soli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka choinkowe
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodajemy cukier puder, jajka, sól i margarynę. Wyrabiamy ciasto i na 30 min wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości 1 cm. Foremką lub łyżeczką wycinamy wzorki. wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni celcjusza i pieczemy aż się zarumienią.