sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ciastka francuskie z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Możemy podać z dżemem, owocami.

Ciastka francuskie z budyniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka francuskie z budyniem

 

  • składniki:
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 budyń śmietankowy
  • cukier 2 łyżki
  • jajko
  • 2 szklanki mleka do budyniu

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z budyniem
Budyń robimy wedle przepisu na opakowaniu. Kiedy już będzie gotowy odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwijamy i układamy na blacie. Dzielimy na prostokąty. Na połowie każdego kładziemy budyń około 1-2 łyżeczki. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi. Dociskamy mocno widelcem. Każde ciastko smarujemy rozbełtanym jajkiem. Ciastka pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego.
Ciastka francuskie z budyniem
Składniki potrzebne na zrobienie ciasteczek
Ciastka francuskie z budyniem
Ciasto rozkładamy i dzielimy na prostokąty
Ciastka francuskie z budyniem
Na połówce układamy łyżeczkę budyniu śmietankowego
Ciastka francuskie z budyniem
Dociskamy brzegi widelcem i smarujemy jajkiem