lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciastka korzenne 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 60
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tym razem będą ciasteczka i to korzenne. Dawno nie robiłam takich prostych szybkich ciastek. W całej okazałości dla was.

Ciastka korzenne 2 Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Ciastka korzenne 2

Ciastka korzenne składniki :

 

 

  • ksylitol Kłos- Pol 200 g

 

  • jaja 2 szt

 

 

  • błonnik kakaowy Kłos- Pol 2 łyżki

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Ciastka korzenne 2

Wykonanie ciastek korzennych:

Przygotowujemy stolnice silikonową na którą wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy ksylitol. Margarynę drobno kroimy i obsypujemy mąką. Dodajemy błonnik kakaowy i cynamon. Wbijamy jaja. Zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinkę. Po godzinie wałkujemy ciasto i wycinamy foremką ciastka. Akurat miałam foremkę serduszko i muffin. Wyszło mi sporo ciastek. Piekłam w 170 stopniach po 15-20 minut. Mniejsze ciastka szybciej się pieką niż większe.

Ciastka korzenne 2
Przygotowujemy stolnice silikonową na którą wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Wsypujemy ksylitol .
Ciastka korzenne 2
Margarynę drobno kroimy i obsypujemy mąką.
Ciastka korzenne 2
Dodajemy błonnik kakaowy i cynamon , mieszamy palcami i wbijamy jaja
Ciastka korzenne 2
Zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i do lodówki do schłodzenia na 1 godzinkę .
Ciastka korzenne 2
Po godzinie wałkujemy ciasto i wycinamy foremką ciastka .
Ciastka korzenne 2
Tutaj wycinamy serduszka
Ciastka korzenne 2
Wyszło mi sporo ciastek . Piekłam w 170 stopniach po 15-20 minut .

Tagi:

ciastka deser