steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Korzenne herbatniki ze stempelkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie, smaczne, aromatyczne ciasteczka. Po prostu świąteczne herbatniki ze stempelkami. Na pewno zasmakują dzieciom.

Korzenne herbatniki ze stempelkami

Składniki:

Korzenne herbatniki ze stempelkami

 

 

Sposób przygotowania:

Korzenne herbatniki ze stempelkami
Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy jajko i nadal ucieramy. Dodajemy przyprawy korzenne i po łyżce mąki oraz zmielone migdały. Mieszamy i zagniatamy cisto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Rozwałkowujemy ciasto, stempelek maczamy w mące odbijamy wzorek i wycinamy ciastka. Pieczemy około 10-12 minut w temperaturze 200 stopni. SMACZNEGO

Tagi:

jajko jajka