Sposób przygotowania:
ciastka piaskowe z czekoladą
Cukier i masło wymieszać na jednolitą masę, dodać dwa całe jaja i olejek cytrynowy (lub waniliowy), a także szczyptę soli. następnie dodawać mąkę i wyrobić ciasto, aby miało ścisłą konsystencję. Wyrobione ciasto owinąć ściereczką lub folią aluminiową i odstawić w chłodne na 2 godziny. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkować na placek grubości 3-5 milimetrów i wykrawać z niego ciasteczka. Ułożyć je na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blasze i pozostawić na kolejną godzinę. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 180*C. Masę czekoladową przygotować w sposób. Wymieszać i dobrze utrzeć wszystkie składniki, czyli białko, cukier i kakao. Upieczone ciasteczka, gdy wystygną, ozdobić masą i podawać.