LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Ciastka półkruchę wyciskane maszynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne ciastka wyciskane przez maszynkę

Ciastka półkruchę wyciskane maszynką

Składniki:

Ciastka półkruchę wyciskane maszynką

 

  • 1 szklanka mąki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 15 dag margaryny
  • 1-2 łyżeczki gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Ciastka półkruchę wyciskane maszynką
Mąkę przesiać na stolnice wymieszać z proszkiem do pieczenia i siekamy z margaryną .a jajko i żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy mąki z margaryną i bardzo szybko wyrabiamy ładne ciasto następnie przez maszynkę do mielenia ( najlepiej od mięsa ) i mielić a wychodzące ciasto pokroić na klika cm .ciasteczka i wkładać na blachę z tłuszczem możemy też rozwałkować i wycinać szklanką i wkładamy do piekarnika i pieczemy na około 15-20 minut