kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ciastka ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciastka ryżowe ryżowe ryżowe.

Ciastka ryżowe

Składniki:

Ciastka ryżowe

 

  • kleik ryżowy 1 paczka (250g)
  • masło lub margaryna 1 kostka
  • cukier 1 szkl.
  • jajka 3 całe
  • wiórki kokosowe 4 łyżki
  • mąka 1 szkl.
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • dżem dowolny

Sposób przygotowania:

Ciastka ryżowe
Z podanych składników oprócz dżemu zagnieść ciasto. formować małe kuleczki, spłaszczyć i na środek każdej nałożyć 1/2 łyżeczki dżemu. Piec 20 minut w temp. 180 C.