Sposób przygotowania:
Ciastka Tortowe Brzoskwiniowe
Biszkopt: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier, później po jednym żółtku a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Warunkiem udanego biszkopta jest dodawanie składników bardzo małymi partiami i długie ubijanie.Piec w temp.170 stopni ok.30-40 minut. Wystudzić,przekroić na dwa blaty. Na pierwszym rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie z puszki. Masa: Na soku pomarańczowym i brzoskwiniowym z 3 łyżkami cukru ugotować budynie waniliowe. Gorące wylać na ciasto z brzoskwiniami,przykryć drugim blatem. Wystudzić. Krem: Miękkie masło utrzeć, mleko z kremem ubijać mikserem ok. 2 minuty (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), po czym dodać miękkie masło i miksować jeszcze ok. minuty,aż krem się zrobi gładki i składniki się połączą.Rozsmarować na cieście.Schłodzić,posypać wiórkami czekoladowymi. Odstawić na kilka godzin do lodówki , po czym kroić jak ciastka tortowe.Smacznego.
Sarenka
msewka
Chętnie bym Cię poczęstowała i to nie jednym kawałkiem Sarenko.Znalazłaby się i kawka i coś do kawki.
Sarenka
Mhmm zabrzmialo bardzo... goscinnie. W takich domach kawka najlepiej smakuje i nie tylko kawka... ;D
misia53
Sarenka
Misia, a probowalas ajerkoniakowy gelwe? Jest lekki, smaczny i sie nie warzy :) Uzywam go czesto do tortów.
kingus1316
msewka
Sarenka
siwa12345
Babciagramolka
malmar12