Sposób przygotowania:
Ciastka tortowe z czekoladą-okrągłe
Białka ubij na pianę, dosypuj cukier i nadal ubijaj, aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy. Wymieszaj z mąką i kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 stopni. Z ciasta wytnij około 18 krążków o średnicy 8 cm. Do śmietanki na krem wsyp kakao i cukier, dodaj połamana czekoladę. Podgrzewaj, mieszając, aż składniki się połączą. Mocno ostudź i ubij na krem. Stop mleczną czekoladę. Rozsmaruj na płaskim półmisku i zostaw do zastygnięcia. Zeskrob łopatka na wiórki. Bierz po 3 krążki ciasta i przekładaj je kremem, Udekoruj wg uznania.
Do masy można dodać alkohol, lub napączować nim krążki.
Do masy można dodać alkohol, lub napączować nim krążki.