aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciastka z bezą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Wychodzi 89 pysznych ciasteczek.

Ciastka z bezą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka z bezą

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z bezą
Ciasto: Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagniatamy ciasto. Robimy kulę dajemy do woreczka i wkładamy na 30 minut do lodówki. Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 milimetrów. Wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Na każde ciastko dajemy troszkę piany i posypujemy orzechami. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Gotowe można sklejać marmoladą lub pozostawić bez żadnej masy.
Ciastka z bezą
Składniki na ciasto wyrabiamy z nich ciasto.
Ciastka z bezą
Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem.
Ciastka z bezą
Ciastka układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Dekorujemy pianą i orzechami.