kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciastka z dżemem jagodowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bez pieczenia, słodkie kulki

Ciastka z dżemem jagodowym

Składniki:

Ciastka z dżemem jagodowym

 

  • 14 dag cukru pudru
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki dżemu jagodowego
  • 150 ml przegotowanego mleka 3,6%
  • 1 kieliszek wódki
  • 2 opakowania biszkoptów
  • aromat rumowy
  • stopiona gorzka czekolada i wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Ciastka z dżemem jagodowym
Rozetrzeć ze sobą: dżem, cukier puder, mleko, aromat i wódkę. Stopniowo dolewać stopione masło. Po czym dosypywać pokruszone biszkopty na przemian z kakao. Stale mieszać. Masa powinna być bardzo gęsta. Ukształtować spore kulki. Polać stopioną czekoladą. Obtoczyć w wiórkach kokosowych.