jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciastka z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne ciastka z konfiturą polecane do kawy

Ciastka z konfiturą

Składniki:

Ciastka z konfiturą

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z konfiturą
Masło z cukrem utrzeć na białą, puszystą masę.
Dodać mąkę, żółtko, szczyptę soli i enargicznie zagnieść ciasto.
Z ciasta zrobić kulki o średnicy 3 cm i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze.
W każdej kulce zrobić palcem dołek, do którego włożyć konfiturę z wiśni.
Białko lekko ubić i posmarować nim ciastka.
Piec około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.