Sposób przygotowania:
Ciastka z konfiturą
Masło z cukrem utrzeć na białą, puszystą masę.
Dodać mąkę, żółtko, szczyptę soli i enargicznie zagnieść ciasto.
Z ciasta zrobić kulki o średnicy 3 cm i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze.
W każdej kulce zrobić palcem dołek, do którego włożyć konfiturę z wiśni.
Białko lekko ubić i posmarować nim ciastka.
Piec około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
Dodać mąkę, żółtko, szczyptę soli i enargicznie zagnieść ciasto.
Z ciasta zrobić kulki o średnicy 3 cm i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze.
W każdej kulce zrobić palcem dołek, do którego włożyć konfiturę z wiśni.
Białko lekko ubić i posmarować nim ciastka.
Piec około 20-25 minut w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.