Sposób przygotowania:
Ciastka z kremem cappuccino.
Żółtka utrzeć z masłem i cukrem waniliowym, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz startymi płatkami migdałowymi. Wylać masę do natłuszczonej blachy wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wstawić blachę do nagrzanego do 180 st. C i piec ok.30 min. Wyjąć i ostudzić. Ubić kremówkę z zagęstnikiem na sztywno. Schłodzić. Po 45 min. wyjąć ubitą śmietanę i zmieszać z mascarpone i czterema pełnymi łyżkami kawy cappuccino. Wierzch ciasta natrzeć lekko ponczem i wyłożyć na to krem śmietankowy cappuccino.Można dekorować wedle uznania lub podać ciasto bez ulepszania. Pokroić je na mniejsze 16 kawałków i podawać na talerzykach deserowych plus widelczyki.
kasienka1987
marietta