Sposób przygotowania:
Ciastka z orzechami i syropem klonowym
1. Przed rozpoczęciem pieczenia przygotujmy orzechy - zmielmy je na grubsze ziarna lub drobno poszatkujmy. 2. Miękkie masło zmiksujmy z cukrem na puszystą masę. 3. Dodajmy do masła żółtko, aromat waniliowy i syrop klonowy, cały czas miksując, aż składniki się połączą. 4. Dodać mąkę i orzechy i całość wymieszać łychą. 5. Z ciasta uformować dwie kule, owinąć każdą folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. 6. Po tym czasie zacznijmy rozgrzewać piekarnik do 165 stopni. Na blasze wyłóżmy papier do pieczenia. 7. Ciasto wyjmujemy z lodówki, odrywamy po kawałku i rozpłaszczamy, układając ściśle na papierze do pieczenia. 8. Piec ok. 15 minut, aż ciastka się zarumienią.