Sposób przygotowania:
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe)Ciasto:
Wszystkie składniki ciasteczek należy połączyć i szybko zagnieć.
Powinna powstać gładka i jednolita masa.
Całość zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce - minimum 30 minut.
Formowanie:
Schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdemu kawałkowi nadać owalny kształt, a wzdłuż - na środku zrobić dość głęboki (cienki) rowek.
Użyłam patyczka do szaszłyków.
Pieczenie:
Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej do pieczenia.
Należy pamiętać o zachowaniu dość sporych odstępów.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 170 stopniach.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem masła i mleka.
W otrzymanej polewie obtoczyć ostudzone ciastka.
Całość odstawić do zastygnięcia czekolady.
SylaUla
Jagodowa
2milutka
Di bloguje
szynszyla
ciasteczka
Di bloguje
Dziękuję.