Sposób przygotowania:
Ciastko jabłkowe
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, smażyć jabłka do miękkości.
Wsypać cukier a po chwili galaretkę.
Dokładnie wymieszać.
Żółtko roztrzepać z mlekiem, rozsmarować na każdym płacie ciasta francuskiego.
Jeden płat ciasta przełożyć do blaszki, wyłożyć jabłka, przykryć kolejnym płatem posmarowaną częścią do dołu.
Wierzch naciąć w kratkę.
Piec ok 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Na patelni rozgrzać masło, smażyć jabłka do miękkości.
Wsypać cukier a po chwili galaretkę.
Dokładnie wymieszać.
Żółtko roztrzepać z mlekiem, rozsmarować na każdym płacie ciasta francuskiego.
Jeden płat ciasta przełożyć do blaszki, wyłożyć jabłka, przykryć kolejnym płatem posmarowaną częścią do dołu.
Wierzch naciąć w kratkę.
Piec ok 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.